НОВИНИ

Семействата на децата пострадали при ПТП получиха дарения от „Инса ойл“

Image

Семействата на децата пострадали при ПТП получиха дарения от „Инса Ойл“

 

На тържество в сградата на Българския червен кръст, семействата на деца пострадали при пътнотранспортни произшествия получиха помощ от даренията събрани в Националния дарителски фонд за подпомагане на деца пострадали при катастрофи на Българския Червен кръст. „Инса ойл“ за втора поредна година прави дарение за фонда. Както и миналата година българската петролна компания покани и своите партньори и клиенти да се присъединят към благородната инициатива. Помощи за лечение и рехабилитация получиха семействата на 69 деца на възраст от 3 до 17 години. Между тях бяха разпределени 63 000 лева, като сумите бяха определени от Консултативния съвет на Националния дарителски фонд. В него участват представители на Българския Червен кръст, Министерството на здравеопазването, Министерството на транспорта и съобщенията, Министерството на вътрешните работи, Държавната агенция „Безопасност на движението по пътищата“, животозастрахователен институт „Лев инс“, Асоциацията на автомобилните производители, Съюз на българските автомобилисти и Българската асоциация на пострадалите при катастрофи.

„Всички ние в „Инса ойл“ сме приели тази кауза, да помогнем на семействата на пострадалите деца, защото сме наясно колко опасна е войната по пътищата на България. Важно е в такъв труден момент да има помощ, защото страдат не само ранените деца, но цялото им семейство. Затова ние заставаме до тях.“ Това каза регионалния мениджър на петролната компания Деян Калинов по време на тържеството за връчване на паричните помощи.

За съжаление всяка година броят на децата жертви на ПТП се увеличава. Както като участници в пътното движение те са в различни роли – на пешеходци, на водачи на велосипеди и мотопеди, на пътници в превозните средства. А понякога страданията и белезите от тези катастрофи остават белези за цял живот.

През новата година „Инса ойл“ ще продължи провеждането на инициативи посветени на повишаване толерантността на шофьорите по българските пътища и за намаляване на пътния травматизъм. Петролната компания се обръща и към своите клиенти и партньори да се включат с дарения в Националния дарителски фонд на БЧК.